Opět po roce je tu březen a kromě toho, že jde o první jarní měsíc ,je to také měsíc, který je věnován právě Vám – čtenářům. Srdečně zveme všechny milovníky knih, her, tvoření či společného setkávání k návštěvě opočenské knihovny.

Mimo půjčování knih si zde můžete prohlédnout výstavu prací dětí ZUŠ Opočno, půjčit si či zahrát společenské hry, pro děti je připraven hrací koutek a stoleček na malování, či můžete využít volně přístupné počítačové stanice s připojením na internet. Po celé budově funguje volný přístup k internetu prostřednictvím wifi. Od loňského roku nabízíme možnost půjčování e-knih prostřednictvím našeho online katalogu a v letošním roce chystáme rozšíření nabídky o půjčování (stahování) audioknih.

V tomto měsíci se můžete těšit na:

–  roční registrace nových čtenářů zdarma

– burza vyřazených knih

– velkou čtenářskou soutěž na dětském oddělení

– čtenářský deníček – tvořivá dílna na dětském oddělení

– přednášky v Kodymově národním domě

5.3. 17 hod Kateřina Geržová: Léčivé rostliny v současném životě

Přednáška se bude zabývat rozdíly mezi bylinkařením a fytoterapií, nebezpečnými a falešnými informacemi v této oblasti, civilizačními problémy (nadváha, stres) a ženskými a mužskými problémy.

 12.3. 18 hod Petr Rybář: Maroko

Cestopisná přednáška. Maroko na severozápadě Afriky nabízí cestu do jiného světa a do jiné doby – přes mnohé moderní aspekty, kterým neunikne žádná země, je stále magickým orientem. Jeho rámcem jsou bílé velehory a pod nimi krajina s pouštěmi a velbloudími karavanami, s hlubokými kaňony či palmovými oázami, úzké uličky historických měst s rušnými súky – tržišti, i unikátní hliněné vesnice a pevnosti – kasby a ksary.

Tak neváhejte a přijďte!